banner Pedicure Praktijk Tongelre

Behandeling

Medisch pedicure

Als medisch pedicure ben ik opgeleid om mensen met voetproblemen als gevolg van diabetes, reuma en de verouderde voet te behandelen. Ook voeten met verlammingen en spasmen zijn bij mij in veilige handen.
Ik behandel mensen met verschillende voet- en nagelproblemen, zoals ingroeiende nagels, schimmelnagels, likdoorns, overmatig eelt, kloven en wratten.
Nagelbeugels kunnen worden geplaatst, anti-druk middelen kunnen worden toegepast zoals ortheses van 2-componenten siliconen en vilttechnieken.

Oncologisch pedicure

Ik zie steeds meer mensen in mijn praktijk die onder behandeling zijn tegen de ziekte kanker. Iemand die een chemobehandeling ondergaat, kan te maken krijgen met vervelende en pijnlijke bijwerkingen aan handen en voeten, het z.g. ‘hand- en voetsyndroom’. Mogelijke klachten zijn: blaren, infecties, jeuk, pijn of gevoeligheid, roodheid, een schilferende of vervellende huid of zwelling aan beide voeten tegelijk.
Om dit goed te herkennen vond ik het belangrijk me daar in te verdiepen en heb ik eind 2014 de opleiding tot oncologisch voetverzorger (OVV) gevolgd en het diploma behaald.

Oncologische voetverzorging

Tijdens de 1e afspraak wordt een voetonderzoek gedaan, een anamnese afgenomen, foto’s gemaakt van uw voeten, een behandelplan opgesteld en een toestemmingsformulier opgemaakt voor uw oncoloog/oncologisch verpleegkundige. Na toestemming vindt behandeling plaats, afgestemd op uw voeten en uw situatie op dat moment.

In het vervolgtraject, na elke 6 - 8 weken, houd ik, met uw toestemming, contact met de oncoloog/oncologisch verpleegkundige. Zeker als er veranderingen optreden, zowel in uw medicatie, als in de bijwerkingen die van invloed kunnen zijn op uw voeten.

Doel

Het doel van deze voetzorg is de voeten in een zo optimaal mogelijke conditie te brengen én te houden. Zo worden de veiligheid en uw gezondheid, voor, tijdens en na uw behandelingen ondersteund.